Umiddelbare Carte Blanche

Hva skjer når danserne går på scenen og koreografen er fjernet? Svaret får du i forestillingen av carte blanche, der danserne deler scenen med Motorpsycho og Susanna.

Onsdag 27. januar har Norges nasjonale kompani for samtidsdans premiere på forestillingen av carte blanche i Operaen. Her er det ingen koreograf som har bestemt dansernes bevegelser. De må selv bestemme hvordan dansen skal bli, og står for iscenesettelsen av seg selv. Musikken spilles av et band på scenen, og gir danserne stemning og innganger til deres danseriske utfoldelse. I Operaen er det Motorpsycho og Susanna som spiller sine egne sanger med danserne, og de møter hverandre kun timer før forestilling.

– Vi prøver å produsere forestillingen på andre måter enn vi har prøvd tidligere ved å bruke andre strukturer og metoder. Danserne skal på kort tid møte fem ulike musikkarter. Det krever enormt mye av dem, både fysisk og psykisk. Det handler om å akseptere at du er en del av en gruppe, gruppen må akseptere den du er, og du må akseptere deg selv i gruppen, sier leder for Carte Blanche, Hooman Sharifi.

Danserne er Caroline Eckly, Guro Rimeslåtten, Núria Navarra Vilasaló, Sara Enrich Bertran, Irene Vesterhus Theisen, Marianne Kjærsund, Ole Martin Meland, Christopher Flinder Petersen, Mathias Stoltenberg, Timothy Bartlett, Hugo Marmelada, Jack Lorentzen og Magnus Eide Myhr.

I Oslo er Motorpsycho gjest 27. og 28. januar og Susanna 29. og 30. januar. I Bergen er Motorpsycho gjest 4. og 5. februar, Hemmelig Tempo 9. og 10. februar, Alain Franco 12. og 13. februar, Susanna 16. og 17. februar og Thea Hjelmeland 19. og 20. februar.