Ungdoms-opera om vennskap og virtuelle møter

Ensomhet, interaktivitet og tilhørighet er stikkord i ungdoms-operaen Simon. Fra 4. til 6. mai spilles den på Prøvesalen i Operaen.

Simon er 17 år, lever isolert på rommet sitt, og har kontakt med omverdenen utelukkende gjennom PCen. En kveld treffer han Mia gjennom en kamerabrille, noe som blir starten på noe nytt for dem begge. Mia avdekker hemmeligheter i Simons liv – som han knapt nok var klar over selv – og bestemmer seg for å hjelpe han ut av ensomheten. Historien fortelles av syngende dansere og en dansende trommis, heftig elektronikk, fiolin og sang. 

Den tyske komponisten Gerhard Stäbler og den norske dramatikeren Christopher Grøndahl har på oppdrag fra Femte Rad Produksjoner laget en opera som er både leken, alvorlig og moderne. Målet er å formidle nyskapende musikkteater på høyt internasjonalt nivå for ungdom, med en tematikk som de kan kjenne seg igjen i: Å føle seg utenfor, å ønske å bety noe for andre, og å kjenne tilhørighet. I tillegg legger operaen vekt på den virtuelle virkeligheten.

Simon hadde premiere i 2015, og var det første samarbeidsprosjektet mellom Gerhard Stäbler og Christopher Grøndahl, Simon er også Grøndahls første operalibretto. Forestillingene 4. og 5. mai er reservert skoleelever i regi av Den kulturelle skolesekken, mens forestillingen 6. mai er åpen for publikum.
I tittelrollen finner vi tenoren Mathias Gillebo, mens sopranen Silje Aker Johnsen spiller Mia. Regi er ved Victoria Bomann-Larsen, og scenografi og kostymer ved Sunniva Bodvin.

Simon er produsert med støtte fra Kulturrådet.

Publisert 02.05.2017 14:15:39