Unge dansere som briljerer

16 store dansetalenter inntar scenen når Nasjonalballetten UNG presenterer sitt
mest ambisiøse program noensinne. 9 november har Brillante premiere på Scene 2.

– Jeg tror publikum vil bli overrasket over allsidigheten og imponert over de tekniske ferdighetene til årets kull av dansere. Dette er morgendagens ballettstjerner, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen.

Nasjonalballetten UNG er et kompani for spesielt talentfulle norske og internasjonale dansere mellom 17 og 23 år. I tillegg til å trene og danse med Nasjonalballetten, setter kompaniet hvert år opp sin egen forestilling i Operaen og tar denne på turné.

Nasjonalballetten UNG: Brillante består av fire verk fra fire helt ulike koreografer.

George Balanchines neoklassiske mesterverk Allegro Brillante setter de unge danserne på prøve. Alt handler om tempo, timing og virtuose dansetrinn. En råere type energi slippes løs i Ohad Naharins verk Minus 16, hvor også nysgjerrighet og humor er viktige ingredienser. Det er første gang Nasjonalballetten danser et verk av Naharin. Minus 16 viser hvorfor han regnes som en av vår tids fremste koreografer.

Kompaniet danser også to helt nyskapte verk, signert to av Nasjonalballettens egne, prisbelønte dansere og koreografer: Cina Espejords Some see stages og Kristian Støvinds This thing called Ballet.

– Det er et veldig sterkt program, med to urpremierer og to ikoniske verk av verdenskjente koreografer. At disse unge danserne tar det på strak arm, sier alt om hvor ambisiøse og dyktige de er, sier Kaloyan Boyadjiev, leder for kompaniet.

Nasjonalballetten UNG ble opprettet i 2015 og har høstet gode kritikker og prisnominasjoner for sine forestillinger og turneer. Tidligere i år ble det klart at kompaniet er sikret finansiering frem til 2020. Kompaniet er en satsning muliggjort av Talent Norge AS, Sparebankstiftelsen DNB, Skipsreder Tom Wilhelmsens stiftelse, Norsk Tipping, Statkraft og Scatec.

Premiere 9. november, Scene 2
Les mer om forestillingen.

For mer informasjon, intervjuavtaler og pressebilletter, vennligst kontakt:
Kommunikasjonsrådgiver Ole-Morten Vestby, omv@operaen.no, 97076610