Unge mestre inntar scenen

Operaorkestrets konsert i Operaen 31. oktober og i Hamar kulturhus 2. november er en gyllen sjanse til å oppleve noen av Norges største klassiske talenter – klaversolist Christian Ihle Hadland og orkestrets konsertmester Catharina Chen.Operaorkestrets konserter er ifølge Kulturspeilets anmelder Kjell Moe "en stor begivenhet". Denne har et repertoar signert Brahms, Franck og Strauss, og det er musikksjef John Helmer Fiore som selv leder orkestret gjennom konserten.

Som solist har de denne gangen invitert pianist Christian Ihle Hadland, som i 2009 ble tildelt Statoils talentstipend for unge utøvere innen klassisk musikk, og i 2011 ble kåret til New Generation Artist av BBC.

- Hadland viser hvorfor han regnes som en av våre aller ypperste klaversolister. Hans fingre beveger seg med den største selvsikkerhet opp og ned klaviaturet, skrev Adresseavisen etter en konsert med Hadland for noen uker siden.

Konsertmester er Operaorkestrets fiolinist Catharina Chen. Etter konserten på Hovedscenen i Operaen reiser Chen, Hadland, Fiore og et fulltallig orkester til Hamar for å innta Kirsten Flagstad-salen – som det største orkestret siden åpningen i mars i år.

Program:
Johannes Brahms: Variasjoner over et tema av J. Haydn, op. 56 a
César Franck: Symfoniske variasjoner for klaver og orkester
Richard Strauss: Burleske i d-moll for klaver og orkester
Richard Strauss: Tod und Verklärung, op. 24

Dirigent: John Helmer Fiore
Klaver: Christian Ihle Hadland

Hovedscenen i Operaen fredag 31. oktober kl. 19
Pressekontakt: Maria Børja, mb@operaen.no  / 47 91 54 04

Kirsten Flagstad-salen i Hamar kulturhus søndag 2. november kl. 18
Pressekontakt, Hamar kulturhus: Berit Listou Flock, berit.listou.flock@hamar.kommune.no / 982 34792