Verdens mest spilte opera tilbake

Med terningkast 6 og fulle hus gikk Nasjonaloperaens nye versjon av Verdis La traviata sin seiersgang våren 2015. Fra fredag 22. januar er suksessen tilbake på Hovedscenen.

"I Bjørvika spiller de en ny Traviata, mer hjerteskjærende enn jeg kan huske å ha opplevd på scenen noen gang," skrev Dagbladets anmelder i april. Bak sto den den tyske regissøren Tatjana Gürbaca, kåret til "årets operaregissør" av det prestisjefylte magasinet Opernwelt.


– For meg har Verdis historier fortsatt et uinnløst potensial som gjør det nødvendig å fortelle dem i vår tid, sier Gürcaba.


I sin versjon av operaen, basert på Alexandre Dumas' Kameliadamen, utfordrer hun det tradisjonelle synet på Violetta Valéry som et offer. I stedet vektlegges makten den prostituerte kvinnen oppnår gjennom å være et betraktet objekt.


Den sterke Violetta synges av Aurelia Florian, som tidligere har gjort rollen blant annet ved Bayerische Staatsoper i München og Deutsche Oper Berlin. I 2015 ble hun lovprist som en sann stjerne i Der Tagesspiegel. Violettas kjæreste, Alfredo Germont, synges av Daniel Johansson og Atalla Ayan, mens Audun Iversen og Yngve Søberg alternerer i rollen som hans far Giorgio Germont. Tone Kummervold er Violettas venninne Flora. Operakoret har en viktig posisjon som samfunnet som både gjenspeiler og er en kontrast til hovedpersonen.


Den musikalske ledelsen av Operaorkestret er ved Xian Zhang, musikksjef ved Sinfonica di Milano Giuseppe Verdi. Fra høsten 2016 er hun også musikksjef for New Jersey Symphony Orchestra og den første kvinnelige gjestedirigent i BBC Orchestras historie.

Premiere: Hovedscenen, fredag 22. januar kl. 19.00. 

For anmelderbilletter, intervjuer og mer informasjon, vennligst kontakt:

Hedda Høgåsen-Hallesby
E-post: hhh@operaen.no