Verdensberømt Stemme til Operaen

Den svenske sopranen Nina Stemme har blitt kåret til verdens beste operasanger og sammenliknet med storheter som Birgit Nilsson og Kirsten Flagstad. Søndag synger hun i Oslo. 

I 2013 mottok hun Opera Awards' utmerkelse som verdens beste operasanger, og gjentatte ganger har hun blitt kåret til årets sanger av tidsskriftet Opernwelt. Nina Stemme er definitivt en av vår tids største sopraner. Sammen med pianist Matti Hirvonen gleder hun seg til å gi publikum en eksklusiv konsert på Hovedscenen.

I konserten presenterer hun et program der hun beveger seg utenfor sitt vante rolle som operasanger, med lieder av Brahms, Mahler og Wagner. I tillegg kommer sanger av Kurt Weill, blant annet "Nannas lied" og "Youkali".

Nina Stemme har særlig bemerket seg som en vår tids ledende Wagner-sopraner. De store rollene Brünnhilde og Isolde har hun sunget med stor suksess blant annet i Milano, Paris, München, Houston og Wien. Isolde-skikkelsen er også indirekte til stede under søndagens konsert, når Stemme fremfører Wagners sanger til Mathilde Wesendoncks dikt, med undertittelen: "Studier til Tristan og Isolde."
           
– Dette er sanger som passer min stemme godt. Her utforsker Wagner atmosfæren og stemningene i det som senere ble operaverdens mest kjente kjærlighetshistorie, sier Stemme.

Konsert på Hovedscenen søndag 6. april kl. 18

For mer informasjon, intervjuer og anmelderbilletter, vennligst kontakt:
Hedda Høgåsen-Hallesby
E-post: hhh@operaen.no