Verdenshistoriens største forfører er tilbake

Don Giovanni skryter av å ha ligget med 2064 kvinner – rundt 1000 bare i Spania. 16. mai er han tilbake i Bjørvika, i en ny produksjon av Richard Jones. 

– Operaen behandler temaer vi liker å tenke på som «evige», som kjærlighet, makt, begjær og frihet. Kunsten bør få oss til å utforske hva slike tanker innebærer for oss, slik denne produksjonen av Don Giovanni gjør, sier opersjef, Annilese Miskimmon.

Don Giovanni er alltid klar for nye erobringer, men Mozarts opera har også forbindelser til en annen berømt elsker, siden tekstforfatteren Lorenzo da Ponte kjente selveste Casanova personlig. Sammen skapte Mozart og da Ponte et av operahistoriens største mesterverk: et drama spekket med kjærlighet, liv og død – og med den perfekte balansen mellom det morsomme og det alvorlige.

Den prisbelønte britiske regissøren Richard Jones er kjent for sine originale tolkninger, der humor spiller en viktig rolle. I denne nye produksjon av Mozarts opera viser han det komiske samspillet mellom radarparet Don Giovanni og Leporello, samtidig som han fremhever den mørke baksiden av historien om den sex-avhengige egoisten.

Rollen som Don Giovanni synges av barytonen Johannes Weisser, og Jakob Bloch Jespersen er Leporello. Birgitte Christensen er Donna Anna, Marita Sølberg Donna Elvira, og Anthony Gregory er Don Ottavio. I orkestergraven alternerer tre dirigenter: Christopher Moulds og Benjamin Bayl, som med dette debuterer med ved Den Norske Opera & Ballett ¬– og Enrique Mazzola, som vi er glade for å ha tilbake. Medvirkende er også Operakoret og Operaorkestret.

Don Giovanni er en samproduksjon med English National Opera og Theater Basel.