Vilde Frang Bjærke til Operaen

Etter Sydney og Kuala Lumpur kommer den norske fiolinisten Vilde Frang Bjærke til Hovedscenen førstkommende lørdag, for en konsert med Operaorkestret og musikksjef Fiore. 

Vilde Frang Bjærke til Operaen

Fiolinisten Vilde Frang Bjærke har hatt en eventyrlig karriere: Ti år gammel debuterte hun som solist med Kringkastingsorkesteret, som 12-åring opptrådde hun med Oslo-Filharmonien etter invitasjon fra Mariss Jansons, 22 år gammel platedebuterte hun på EMI Classics, og året etter ble hun presentert som EMIs Young Artist of the Year 2010. Hun har spilt med ledende orkestre over hele verden og turnert med størrelser som Leif Ove Andsnes og Anne-Sophie Mutter. Tre utgivelser og en rekke priser har det blitt så langt, og i høst ble hun utpekt til professor II ved Musikkhøgskolen i Oslo. 

Fjoråret tilbrakte hun på scener rundt om i Europa, USA og Canada, og ga konserter i Sydney Opera House og Petronas Concert Hall i Kuala Lumpur. Nå kommer hun innom Operaen og Oslo, før hun til våren reiser ut på nok en omfattende turné.

Sammen med Operaorkestret spiller hun Korngolds krevende Fiolinkonsert i D-dur under ledelse av musikksjef John Helmer Fiore. Det er første gang de to samarbeider: 

– Vilde Frang Bjærke er en utrolig intelligent og følsom musiker, og jeg er svært begeistret for at hun nå skal spille med Operaorkestret. Med en tour de force som Korngold-konserten på repertoaret, blir dette et helt spesielt høydepunkt, sier Fiore.
 
Kvelden tar utgangspunkt i musikksjefens eget hjemland USA. Konsertens navn – Fra den nye verden – er tatt fra undertittelen på Antonín Dvořáks Symfoni nr. 9. Den står også på programmet, sammen med Samuel Barbers ouverture til The School for Scandal

Hovedscenen lørdag 18. januar kl. 19.00

Fra den nye verden
Dirigent: John Helmer Fiore
Samuel Barber: Ouverture til The School for Scandal, op. 5
Erich Korngold: Fiolinkonsert i D-dur, op. 35
Solist: Vilde Frang Bjærke
Antonín Dvořák: Symfoni nr. 9 i e-moll. Fra den nye verden