Vilde Frang i Operaen

Fiolinisten Vilde Frang har erobret musikkverden med sitt virtuose og følsomme spill. 6. februar inntar hun Hovedscenen sammen med kammerorkesteret Arcangelo. 

Vilde Frang startet sin fiolinkarriere tidlig: 10 år gammel debuterte hun som solist med Kringkastingsorkesteret, og to år etter opptrådde hun med Oslo-Filharmonien, etter invitasjon fra selveste Mariss Jansons. Etter studier i Norge og Tyskland har hun på kort tid markert seg som en av de mest spennende og særpregede blant en ny generasjon fiolinister, og er ettertraktet som solist med de største orkestrene.

«Musikken sprudler som den edleste champagne. Hennes intonasjon er perfekt, hennes frasering er så naturlig at jeg nesten mangler ord», skrev Dagsavisens anmelder etter Frangs innspilling av Mozarts fiolinkonserter i A- og B-dur med kammerorkestret Arcangelo i februar 2015.

Lørdag 6. februar tar fiolinisten med seg begge disse fiolinkonsertene av tenåringen Mozart til Operaen, hvor hun – som på innspillingen – deler scenen med Arcangelo, et ensemble som siden oppstarten i 2010 har markert seg som et av Englands ledende. Det spilles både på historiske og moderne strenger, det hele under ledelse av orkestrets kunstneriske leder og grunnlegger, Jonathan Cohen.