Viser Svanesjøen på Operataket

Opptil 4.500 mennesker kan 1. juni se direkteoverføring av verdens mest berømte ballett på Operataket, mens solen går ned i Oslofjorden.

I fjor ble alle billettene revet bort da operaen Tosca ble direkteoverført til storskjerm på Operataket. I år er det ballett på programmet, og ikke hvilken som helst ballett: Svanesjøen, med Tsjajkovskijs udødelige musikk, er berømt, myteomspunnet og blendende vakker.  

Sesongpremieren lørdag 26. mai og resten av de totalt 10 forestillingene før sommeren har lenge vært utsolgt. På utevisningen 1. juni får mange flere muligheten til å se den flotte forestillingen, til en rimelig pris. Billetten inkluderer både sitteunderlag og forestillingsprogram. Det blir også familieaktiviteter som fotovegg, ballettskosignering og ballettoppvarming av publikum før forestilling. Arrangementet gjennomføres i samarbeid med DNB Jubl.

Forvandling og trolldom, troskap og svik, svart mot hvitt – Svanesjøen er laget av stoff som har fascinert publikum og inspirert kunstnere gjennom mer enn et århundre. I sentrum står kjærligheten mellom svanedronningen Odette og prins Siegfried, som trollmannen Rothbart gjør alt han kan for å ødelegge. Nasjonalballetten danser koreograf Anna-Marie Holmes' versjon av balletten, som er basert på Marius Petipa og Lev Ivanovs ballett fra 1895. 

Tre par veksler på å danse hovedrollene denne sesongen: Yolanda Correa og Yoel Carreño, Maiko Nishino og Philip Currell, samt Whitney Jensen og Matthew Golding. Solistene Correa og Nishino har danset den krevende rollen som svanedronningen flere ganger i løpet av sin karriere, mens 23 år gamle Whitney Jensen får sin debut i rollen denne sesongen. 

Publikum som ser forestillingen inne på Hovedscenen eller på storskjerm ute på taket 1. juni får oppleve Yolanda Correa som svanedronningen, Yoel Carreño som prinsen, og hele Nasjonalballetten i aksjon. Operaorkesteret spiller under musikalsk ledelse av Vello Pähn.

Hvis været blir like flott som meteorologene spår, er det duket for en magisk sommerkveld i Bjørvika, med storartet ballett, nydelig orkestermusikk og Oslos vakreste utsikt.